torstai 26. kesäkuuta 2014

Päivittelyä

Mistähän sitä aloittaisi? Ei ole tapahtunut oikein mitään, mutta toisaalta on tapahtunut monenlaista. Juhannus oli ja meni rauhallisissa merkeissä ihan kotosalla, kaupungissa. Juhannuspäivä valkeni ja kului verkalleen, kunnes iltapäivällä saimme tietää erään tutumme joutuneen hakatuksi. :o Nähtiin kuvakin, olihan se aika karun näköinen.... Kun alkuillasta olimme lähdössä liikenteeseen, sattuivat tekijä ja uhri olemaan tuossa taloyhtiön pihalla. Menin tekijää jututtamaan, mutta kaverihan kimpoili irti ihan kaikista henkseleistään! Poliisia kuulemma odottivat, oli kai ollut jotain kärhämää lisää.

Tässä pihassa on poliisit alkaneet vierailla useamminkin. Oikeastaan koko tämä kymmenen vuotta, mitä olemme tässä asuneet, on ollut joitakin yksittäisiä tapauksia lukuunottamatta todella rauhallisia. Jotenkin nyt viimeisen reilun vuoden aikana täällä on poliisit vierailleet useammin, kuin edeltävien kymmenen vuoden aikana yhteensä! On ollut ihmeellisiä takapihahiipparointeja, yöllisiä asuntoihin murtautumisia, puukotuksia ym. kummallisuuksia... Palaan tähän aiheeseen vähän myöhemmin.

Eilen suihkun jälkeen putsasin korvat vanupuikolla, niin kuin olen tehnyt elämäni aikana lukemattomat kerrat ennenkin. Nyt vain ei mennyt niin kuin Stromsössä! Oikein tunsin, miten onnistuin työntämään korvavahaa syvemmälle korvakäytävään. Tänään olen useampaan otteeseen yrittänyt poistaa tukosta korvakäytävästä siihen tarkoitetuilla korvahuuhteilla - turhaan. Oikea korvani on siis ihan kuuro. On muuten ärsyttävä tunne!

No niin, takaisin poliiseihin. Tänään iltapäivällä istuin tässä koneellani, kun yhtäkkiä havahduin - huom! edelleen puolikuurona, kirjaimellisesti - jostain kuuluvaan huutoon. Huuto kuului naapurista. Erotin ihan selviä sanojakin! Eli, jos vain toinen korva kuulevana erotin sanoja, on naapurissa pitänyt huutaa todella lujaa! Jonkin aikaa huutoa kuului ja sen verran kiinnitin huomiota, ettei naapurista kuulunut kuin miehen ääni, vaikka tiedän siellä asuvan kaksilapsisen perheen. Jälkeen päin kuulin, että siellä oli käynyt poliisit... Ketään eivät kuulopuheiden mukaan kuitenkaan mukaansa ottaneet, mutta huuto vaimeni. Toivon vain perheen lasten puolesta, ettei huushollissa harjoiteta muuta väkivaltaa, kuin vain huutamista... :/

Sitten päivitystä koirarintamalta. Tottiksen vääntäminen on nyt aloitettu. Koira tuntuu olevan innoissaan ja hyvin se töitä tekeekin. Eilen kokeilin uutta palkkaussysteemiä, nimittäin magneettipalloa. Rakastuin kerta heitolla! Ihan mahtava vehje! Koira saa napattua pallon itse, eikä sitä tarvitse kaivella taskuista tai mistään muualtakaan. Parastahan meidän kohdalla magneettipallon käytössä on se, että kun pallo on mulla selässä, koira seuraa suorana! Tämä kuuluu ehdottomasti pakkosaada -listalle.




Ei kommentteja: