torstai 17. huhtikuuta 2014

Ei vara venettä kaada

Sain iltapäivällä puhelun eiliseltä lääkäriltä. Hän oli ollut yhteyksissä KYSin neurologeihin ja kai -kirurgeihinkin. Kuopiolaiset liäkärit olivat olleet sitä mieltä, että pitäisi tutkia lisää. Niinpä siis käsky kävi saapua sairaalaan neurologian päivystykseen. Sinne siis luottavaisin mielin, koska lääkärikään ei antanut aihetta huoleen, mutta haluttiin silti vielä varmistaa.

Taas otettiin verenpaine, lämpö sekä uusittiin pään tt-kuva ja likvornäyte. Lääkäri sai aiheutettua mulle aika jämäkän "sähköiskun" likvornäytettä ottaessaan - ilmeisesti neula osui johonkin hermoon, kun melkoinen säväri tuntui pakaran ja jalan "liitoskohdassa". :D Nyt huvittaa, mutta tunne ei todellakaan ollut kiva. Tulin sitten kysyneeksi lääkäriltä, että mikähän mahtaa olla epäily, mitä tutkitaan? Lääkärin vastaus sai kyllä pelon hiipimään mieleen - epäily oli lukinkalvon alainen verenvuoto... Aivoverenvuoto siis.

Sekavin fiiliksin jäin odottelemaan tuloksia viestitellen väliaikatietoja sisaruksille ja miehelle. Pään tt-kuvien tulokset tulivat, eikä niissä näkynyt onneksi edelleenkään mitään muutoksia, jotka olisivat viitanneet tuohon em. verenvuotoon, veritulppaan tai aneurysmaan. Sitten oli vielä odotettava likvortulokset. Niistä katsottiin jokin juttu, joka olisi kuulemma pitänyt tutkia jo toissa iltana. Ja sen tuloksen valmistuminen kestää pari päivää... Että kai mulle sitten vielä sekin tulos soitetaan.

No mutta takaisin likvoriin. Lääkäri tuli kertomaan, että sekin oli puhdas! Kolme punasolua oli löytynyt, eli kaikki ok. Lääkäri konsultoi tämän päivällä mulle soittaneen lääkärin ohjeen mukaan vielä kuitenkin paikallista sekä KYSin päivystävää neurokirurgia. Kirurgit olivat sitä mieltä, että hoitava lääkäri voi kotiuttaa mut turvallisesti, koska näin perusteelliset tutkimukset on tehty eikä mitään viitettä aivoverenkiertoperäiseen ongelmaan löytynyt.

Kirurgit olivat kehottaneet vielä tätä lääkäriä laittamaan lähetteen silmäpolille, koska näiden tutkimusten aikana huomattiin, että mun pupillat on erikokoiset. Ja kun katsoin kotona tarkasti peilistä, niin toden totta! Vasen on suurempi, kuin oikea. Eli kutsua silmälääkäriin odotellessa. Alaselkä on jonniin verran hellää kaikesta tökkimisestä ja päätä jomottaa aavistuksen verran, mutta ei kuitenkaan niin paljon edes, että pitäisi särkylääkettä ottaa.

Loppu hyvin, kaikki hyvin. :) Pääasia, ettei mitään vakavaa löytynyt vaikka tosi perusteellisesti tutkittiin.

Ei kommentteja: