lauantai 24. toukokuuta 2014

Lämpöhalvauksen partaalla

Kyllä on lämmintä! Vaikka valittaa ei pitäisikään, niin nyt on ehkä jo aavistuksen liian kuuma. Toisaalta, ensi viikolla sitten valitetaan, että on kylmä koska ennusteiden mukaan lämpötilan pitäisi pudota aika rajustikin ensi viikolla...

Kasvit kasvavat päätä huimaavaa vauhtia! Sisällä etenkin kalla ja traakkipuu ovat innostuneet oikein kunnolla. Yhdelle rönsyliljalle piti tehdä osittainen mullan vaihto: Minä ihmettelin ja ihmettelin, kun siitä kuoli lehtiä ja enemmälti asiaa tutkittuani juotin ja juotin sitä. Tässä yhtenä iltana otin liljan sitten ihan alas ikkunalta ja - voi herrasväki! - sehän ihan lillui vedessä! Vein rehun parvekkeelle ja nostin istutusruukun ylös suojaruukusta: Suojaruukku oli puolillaan vettä! Laitoin istutusruukun parvekkeen kaiteelle ja kävin kippaamassa suojaruukussa olleet vedes pois. Muutaman tunnin annoin rönsyliljan olla parvekkeella, mutta sitten illan kähmässä otin sen mukaan takapihalle, nostin kasvin varovasti pois mullasta, heitin osan märästä mullasta kompostiin ja laitoin tilalle uutta, kuivaa multaa johon istutin kasvin. Sen jälkeen en ole antanut sille vettä, mutta eipä siitä ole lehtiäkään kuollut. :)

Aikaisin keväällä pihalle istutettu hybrid tea rose -ruusu on lähtenyt versomaan

Tosiaan ulkona kasvu on myös ihan julmetussa vauhdissa! Perennapenkkiin nousee päivittäin uusia alkuja. Tänään lisäsin penkissä oleville liljoille vähän multaa, kun olivat ihan juuret taivasalla. Mutta eipä tuolla ulkona paljon ihmeitä jaksa tehdä. Istutukset ja penkit kastelin, mutta täytynee vielä illalla kantaa niille toiset satsit vettä. Koira-ressutkin on ihan raatoja, tottahan niilläkin kuuma on.

Ei kommentteja: